tisdag 7 maj 2013

Bristande infrastruktur bromsar försäljningen av elbilar


Billigt drivmedel och inga skatter eller avgifter utlovas ju då man köper sin elbil, ändå backar många då det är dags att köpa sin elbil.
Främst är det för att det är för långt emellan laddstationerna eller att de inte ens finns på flertal platser.
Hos många av mackarna vill man inte bygga ut för laddstation förrän fler köpt elbil, och konsumenterna anser att priset på en elbil idag är lite för högt.
Så här blir det ett moment 22.
Fast – skulle det bli så att fler laddstationer kommer upp längs vägarna – så kommer vi få fler elbilar i trafiken, men då måste nog först regeringen göra något åt saken.

Detta är fakta som däcktillverkaren Michelin tagit fram.
Michelin tillverkar bl.a. det AA-klassade däcket; MICHELIN Energy E-V till elbilen Renault ZOE. Däcket har lägsta rullmotstånd och bästa värde för inbromsning på våt väg, något som enligt tester har ökat räckvidden på den nya elbilen från Renault med upp till sex procent.


1 kommentar:

  1. Ja, det är så synd! Jag har också en helt ny ZOE och det är en sådan utmaning att även hitta en laddstation nära mitt grannskap! Och jag vet inte varför, för att electocars inte uppfanns igår.. Och jag pratar inte ens om andra saker som reservdelar, det är omöjligt att hitta på de lokala marknadsplatserna också! Lycka mig att jag hittade en ganska fin hemsida för att beställa reservdelar jag behöver http://bit.ly/2DbhOBA Deras sortiment är verkligen stort och killar från kundsupport är så artiga) Så det är trevligt att vi åtminstone kan hitta reservdelar på annat håll, men jag undrar om det skulle vara möjligt att göra den lokala marknaden inom en snar framtid??

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar!