söndag 21 februari 2016

VW Beetle Dune

Nyligen visades tredje generationen Volkswagen Beetle på bilsalongen i Los Angeles. Det var en tuff, men det är fortfarande bubbligt söt bil som visades. Nu finns den beställningsbar för att sedan komma till Sverige i sommar.

Beetle Dune har fått ett litet mer tuffare uttryck i sin offroad look 

– som nog tyvärr endast är just en look.

Designmässigt har den verkligen blivit ”upphottad”, den ser lite mer robust ut i sin offroad-beklädnad och i fronten har man satt in ett stort markerande luftintag. I bak sitter en stor spoiler – och baklyktorna har fått LED-belysning.Interiören har fått en lite mer klassiskt analog design, och det gör ett mer avskalat och rent i kupén och självklart har man uppdaterad infotainment systemet så man numer kan nyttja de senaste apparna.


Markfrigången har höjts med tio mm och den har väl markerade hjulhus för de stora 18 tums fälgarna. Det kommer tre bensinmotorer (105 , 150 och 220 hk)och två dieslar (på 110 och 150 hk)där bensinmotorn på 220 hk gör 0-100 på 6,7 sekunder med en toppfart på 231 km/h. Bränsleförbrukningen vid blandad körning hamnar d på 5,4 l/100 km och CO2-utsläppet blir cirka 150 g/km. Volkswagen Beetle Dune kommer att tillverkas som både coupé och cabriolet och kommer till oss lagom till sommaren.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!